Tankotanssi

Tankotanssi on hauska ja tehokas liikuntamuoto, joka kehittää niin voimaa, kehonhallintaa kuin liikkuvuttakin. Aloittaaksesi tankotanssin sinulla ei tarvitse olla aiempaa liikunta- tai tanssitaustaa. Säännöllisen tankotanssiharjoittelun myötä kuntosi kehittyy ja kykenet yhä uusiin ja haastavampiin temppuihin. Parasta tässä lajissa on sen mukaansatempaavuus, uuden oppiminen ja itsensä ylittäminen! Tunneilla harjoitellaan askelluksia ja pyörähdyksiä tangon ympäri sekä erilaisia kiipeilytekniikoita ja pitoja, joissa hyödynnetään ihon ja tangon välistä kitkaa. Tunnit sisältävät myös lämmittelyn sekä lajia tukevia lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteita.

Varusteet: Lyhyet shortsit tangolla tehtäviä pitoja varten, pitkät housut shortsien päälle lämmittelyiden ja pyörähdysharjoitusten ajaksi, treenitoppi tai t-paita, pieni pyyhe tangon putsaamista varten sekä juomapullo. Sormukset, käsikorut ja kellot tulee ottaa pois tunnin ajaksi.

Tankotanssi 1

Alkeistason tunti, joka sopii niin alkeiskurssin käyneille kuin ensikertalaisillekin. Tunnilla harjoitellaan peruspyörähdyksiä ja -pitoja, kuten istuminen, seisominen, kiipeäminen, polvitaivepito sekä perusinvertti (ylösalaisin meno).

Tankotanssi 2

Keskitason tunti, jolla harjoitellaan yhdistämään pyörähdyksiä erilaisiksi liikesarjoiksi sekä opetellaan tangolla ylösalaisin tehtäviä liikkeitä. Tälle tunnille tullessa olisi hyvä hallita invertti ja peruspyörähdykset. Liikkeissä edetään tunnille osallistuvien taitotason mukaan.

Tankotanssi 3

Jatkotason tunti, jolla harjoitellaan pidempiä pyörähdyssarjoja sekä tutustutaan vaativampiin pyörähdyksiin. Tunnilla yhdistellään tangolla tehtäviä liikkeitä pidemmiksi liikesarjoiksi sekä tutustutaan haastavampiin voimaa ja notkeutta vaativiin liikkeisiin. Tälle tunnille tullessa olisi hyvä hallita skorpioni, kaksonen ja jatkettu perhonen.