Pilates

Pilates on Joseph Pilateksen (1883–1967) kehittämä pitkälle hiottu kehonhallintamenetelmä, joka keskittyy erityisesti kehon syvien tukilihasten löytämiseen, aktivointiin ja vahvistamiseen, sekä optimaalisten liikeratojen saavuttamiseen. Tavoitteena on kehittää ryhtiä, kestävyyttä, voimaa ja liikkuvuutta vahvistamalla kehon keskialuetta ja syviä tukilihaksia (=ydintukea).

Pilatesharjoittelu vaatii keskittymistä ja harjoitteiden puhdasta suorittamista, jotta siitä saisi parhaimman mahdollisen hyödyn irti. Liikkeiden teho perustuukin kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Pilateksen avulla vahvistat koko kehoa, sekä parannat koordinaatiokykyä, liikkuvuutta, kehonhallintaa sekä kehotietoisuutta.

Pilates sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, niin vasta-alkajille kuin ammattiurheilijoillekin.

Pilateksen voit aloittaa joko käymällä alkeiskurssin, ottamalla yksityistunnin tai osallistumalla Pilates 1 -tason viikkotunnille. Pilatestunneille tarvitset mukaan joustavat, vartalonmyötäiset vaatteet. Tunnilla ollaan ilman kenkiä. Halutessasi voit ottaa mukaan juomapullon.

Pilates 1-2

Pilates 1-2 on kaikille sopiva, keskitempoinen kehon tukirakennetta vahvistava, mobilisoiva sekä liikkuvuutta lisäävä tunti. Tunti sopii niin aloittelijoille kuin jo pidempään pilatesta harrastaneille. Ohjaaja antaa vaihtoehtoja ja variaatioita liikkeistä huomioiden näin eritasoiset harrastajat. Asennosta ja liikkeestä toiseen pyritään liikkumaan sulavasti ja hallitusti. Tunneilla käytetään usein apuna pienvälineitä, kuten pilatespalloja, -rullia, -renkaita ja kuminauhoja.